lördag 11 april 2015

Nutellachokladbollar


Ingredienser:
200 g Smör, rumsvarmt
2 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
6 msk Oboýpulver
1 dl Nutella
1 nypa Salt
13 dl Havregryn 
-
Pärlsocker
Gör så här:
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. 
Häll i grädden och vispa på hög hastighet, ser ut som de skärt sig i början men bara att fortsätta tills de är fluffigt igen.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella.
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen.
Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
-
Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar