lördag 11 april 2015

Hallofiepaj

Ingredienser 

200 gram digestivekex
100 gram smör,smält
1 burk sötad kondenserad mjölk,ca 400g
LiteHallon till dekor
2,5 dl mellangrädde
25 gram choklad

  1. Gör såhär:
  2. 1. lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten,fyll på allt efterhand eftersom det kokar bort. Låt koka minst 3 timmar,ju längre du kokar desto hårdare toffe blir det.
  3. 2. smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret. Tryck ut kexblandningen  i en form,ca 24 cm i diameter och ställ kallt till toffen är färdig.
  4. 3. kyl den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut kolan över pajskalet och vispa grädden och bred den över, lägg på hallon och garnera med riven choklad, ställ kallt till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar