Ingredienser
200 gram | digestivekex |
100 gram | smör,smält |
1 burk | sötad kondenserad mjölk,ca 400g |
Lite | Hallon till dekor |
2,5 dl | mellangrädde |
25 gram | choklad |
- Gör såhär:
- 1. lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten,fyll på allt efterhand eftersom det kokar bort. Låt koka minst 3 timmar,ju längre du kokar desto hårdare toffe blir det.
- 2. smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret. Tryck ut kexblandningen i en form,ca 24 cm i diameter och ställ kallt till toffen är färdig.
- 3. kyl den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut kolan över pajskalet och vispa grädden och bred den över, lägg på hallon och garnera med riven choklad, ställ kallt till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar